Patoloji Laboratuvarı (Deri ve Zührevi Hast.)

Laboratuarın kuruluş yılı ve kısa geçmişi

Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı içerisinde yer alan laboratuarımız Prof. Dr. Saffet SOLAK tarafından 1962yılında kurulmuştur ve 1993 yılına kadar kendisi bizzat hizmet vermişlerdir. 1993 den günümüze kadar ise bu görevi Uzm. Dr. Alican KAZANDI üstlenmiştir. 1996-2000 yılları arasında da Prof. Dr. Fezal ÖZDEMİR bu ünitede sorumlu Öğretim Üyesi olarak görev almıştır. Anabilim Dalımız Dermatopatoloji Laboratuarı, Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı bünyesinde kurulduğu günden beri, uzman patoloğun bizzat hizmet verdiği ilk ve tek klinik laboratuvar olma özelliğini günümüze kadar sürdürmüştür.

Halen sorumlu öğretim üyesi ve personeli

Sorumlu Uzman : Uzm. Dr. Alican KAZANDI

Sorumlu Personel: Lab.Teknikeri Nurcan KORKUT

Yapılan tetkiklerin listesi

- Rutin histopatoloji ve sitopatoloji tetkikleri,

- Histokimyasal özel boyama işlemleri

- Saç ve tırnak doku örnekleri incelenmesi ve oral-dermal sitopatoloji (Üniversitemiz bünyesinde sadece laboratuvarımızda tetkik edilmektedir)

- İstek üzere dermatopatolojik konsültasyon hizmeti verilmektedir.

Laboratuar iletişim bilgileri ve hastane içindeki yeri

E.Ü. Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı 5.kat,

Dermatopatoloji Laboratuarı Tel : 0 232 390 38 36